LOCKDOWNGEVAREN

Reeds 5 weken en 3 dagen en half is ons cafeetje nu gesloten.. .een aangekondigde verveling. Waar het bij de vorige sluiting nog perspectief bood om onze terras plannen in uitvoeringsmodus te plaatsen , wegens onverwacht veel vrije tijd en een mooi voorjaar , slaat nu de wanhoop, verveling en de winterblues echt wel toe.

Ik ben echt niet het type om snel verveeld te raken, ik heb altijd wel iets te doen, maar je kan niet steeds maar opruimen, nieuwe verf in alle kleuren en soorten kiezen en kopen en dan ook nog eens gebruiken. De woonst heeft nu al , zo goed als de financiën het toelieten een gedeeltelijke make over gekregen. De badkamer was al bij de vorige lockdown aangepakt, deze keer was het de beurt aan de woonkamer. Deze is nu bijna volledig herschikt, herschilderd en voorzien van onder het stof gehaalde accessoires.

Er werden ook , vooral in de eerste dagen, enthousiast plannen gemaakt om gestockeerde goederen een nieuwe plaats te geven, alleen waren er bij het inplannen van de aanvang nog enkele kleine bedenkingen en meningsverschillen over het nieuwe bestemmingsgebied van sommige goederen, waardoor het overleg voor onbepaalde duur uitgesteld werd.

Maar morgen is een nieuwe dag toch….

De keuken is nu in zijn finale fase van afwerking. Ze kreeg een nieuw modieus plafond en mooie energiezuinige ledspotjes geïntegreerd. De muren werden in mooi fris mintgroen gestoken…een snelle metamorfose die een boost zal geven aan de inzet en werklust om optimaal te genieten van het bereiden van lekkere gerechten…

Maar zoals ik al zei raak je de moed al eens kwijt om in je kot bezig te blijven. De moedeloosheid wordt dan soms te veel en dan plof je in je luie zetel, waarom noemt dat eigenlijk zo? !’, en dan zit je je af te vragen wat voor spannends je nog zoal kan doen op een druilerige, winderige mistige koude en sombere herfstdag.

En dan komt de enige makkelijke maar hersendodende oplossing als vanzelf : NETFLIX.

Daar waar Netflix kijken vroeger iets was om naar uit te kijken wegens chronisch tijdsgebrek, trap je nu automatisch in de verslavingsval.

Het bingewatchen is het nieuwe normaal geworden. Eens een serie begonnen ben je vertrokken voor urenlang staren en gedachteloos volgen van voorgekauwde brainfood. Gewoon verstand op nul en je laten meevoeren in onwaarschijnlijke en vooral vergezochte verhaallijnen.

Het is zelf zover gekomen dat ik mij al iets makkelijker kan verplaatsen in het brein van de fleur aan massamoordenaars die de streamingdienst ons in de strot ramt.

Ik heb ondertussen sympathie gekweekt voor de mens achter de seriemoordenaars die handelen en uitvoeren waar de wet niet wil optreden. Pedofielen, vrouwenmishandelaars, recidive moordenaars, notoire machtsmisbruikers etc..die professioneel vermoord en in stukken gesneden of opgelost worden in ontstopper die je in elke zichzelf respecterende doe het zelf kan terugvinden.

Zware misdadigers waar de wet geen vat op heeft of hen uit eigenbelang gerust laat. Die wil ik ook kunnen uitschakelen zoals in die series. Mijn nieuwe helden ontsnappen toch telkens opnieuw aan een niet echt ver gedreven politie onderzoek. Mijn nieuwe inzichten in het elimineren van zwaar crimineel volk krijgt vorm in mijn fantasie. Ik zou er denk ik wel een overwinningsgevoel aan overhouden moest ik ooit de stap zetten om mij op het gladde ijs van de misdaad te begeven.´

Maar gelukkig kan ik voorlopig nog even relativeren en beseffen dat die nieuwe helden maar in een fantasie leven en dat de werkelijkheid wel even anders zal uitdraaien indien ik mij zou vereenzelvigen met hun daden.´

Hopelijk blijft mijn gezond verstand in deze saaie tijden de bovenhand voeren, en zal ik eens meer een goed boek ter hand nemen om effe mijn hersencellen positief te resetten.

Lees meer

Shopping day

Elektriciteit geeft de geest. Gisteren een kreet op facebook gezet omdat de electriciteit niet doet wat ze hoort te doen…ze werkt, ze werkt niet, ze

Lees verder »

het werk vordert

Het werk vordert Een stoffig werkje… Al 4 dagen wordt er gezwoegd met schuurmachine en schuurpapier..het stof vliegt je om de oren, overal ligt er

Lees verder »

LOCKDOWNGEVAREN

Reeds 5 weken en 3 dagen en half is ons cafeetje nu gesloten.. .een aangekondigde verveling. Waar het bij de vorige sluiting nog perspectief bood

Lees verder »