Eindelijk

vandaag ons eerste blogje maken over de totsandkoming van het nieuw verleden.

De gezellige kroeg waar we naar streven komt met rasse schreden tot zijn verwezenlijking.

Al gans mijn leven droom ik van een leuke warme charmante kroeg, waar iedereen zich in zijn sas voelt. Van moedige wandelaars tot gedreven trappende fietsers. Dorstige natuurverkenners of hongerige muziekliefhebbers.

Toen ik onlangs toevallig langs de Wellingstraat reed viel mij het cafeetje op, vroeger gekend als De Zevende Hemel, later als Knabbel en Babbel dat toen The Tunes werd en ook nog eventjes een ribbetjes restaurant werd waarop het droevig lot voor de uitbaters toesloeg. Daarna kwam In Den Aap…iedere Beernemenaar kent de historie..en nu stond het dus triestig en gebroken helemaal verwaarloosd en leeg. Onmiddellijk had ik een visioen over het laten heropleven van het Verleden van Beernem.

De Toekomst

Brouwerij Primus Haacht ontfermt zich over het lot van het lieve eenzame Kroegje.Ik zag opnieuw een mooie toekomst voor het lieftallige pandje .

 

Een afspraak werd geregeld. Meteen voelde ik een verbondenheid, noem het spiritueel, maar ik voelde een warmte in mij komen en een gevoel dat alles voorbestemd was.

Ik had zo te doen met het pandje dat zo vies en verwaarloosd stond te wachten op betere tijden. Het stond echt te hunkeren naar een mooie heropleving. Mensenstemmen en gelach …aandacht…vriendschap..leuke muziek,  een serieus likje verf overal..mooie meubeltjes..

Onmiddellijk hebben we beslist : dit wordt mijn nieuwe uitdaging. Ik hoorde leuke Bluesmuziek, een leuk huiselijk interieur, een samenkomen van jong en oud Beernem en verre omstreken. De geur van lekkere simpele gerechtjes, het slurpen aan lekkere bieren en het degusteren van geselecteerde wijnen.

En zo geschiedde. Er kon echter nog niet onmidelijk beslist worden door de vertegenwoordiger van Brouwerij Haacht omdat hij nog niet meer wist. Het plakkaat ” TE HUUR” werd , tot mijn grote verdriet opgehangen aan de gevel.

Het werden bange weken van afwachten . Tot het verlossende telefoontje kwam van Dominique dat het cafeetje voor ons was.

De Verlossing

Mijn opluchting en geluk waren onbeschrijfelijk groot, en er werd een grote fles champagne gekraakt op het goede nieuws.

Met de sleutel in de hand zijn we dan naar het pandje gereden en hebben laten voelen dat alles in orde komt . En dat ik vanaf deze dag verwant ben met haar.

Ik beloof

Ook beloof ik dat ik goed zal zorgen dat het een mooi hersteld en drukbezocht kroegje wordt met heel veel bezoekers die

respecteren waar wij voor willen staan.

De eerste plannen

Eveneens ,muziekliefhebbers zoals we zijn, hebben ook plannen om geregeld optredens te geven binnen en buiten het cafeetje

Er is een groot grasplein achteraan waar we deze zomer willen dingen organiseren

Maar eerst beginnen bij het begin en Het Nieuwe verleden tot leven wekken.

Tot heel binnenkort met de volgende vorderingen,

 

 

Lees meer

het werk vordert

Het werk vordert Een stoffig werkje… Al 4 dagen wordt er gezwoegd met schuurmachine en schuurpapier..het stof vliegt je om de oren, overal ligt er

Lees verder »

Eindelijk

vandaag ons eerste blogje maken over de totsandkoming van het nieuw verleden. De gezellige kroeg waar we naar streven komt met rasse schreden tot zijn

Lees verder »

Shopping day

Elektriciteit geeft de geest. Gisteren een kreet op facebook gezet omdat de electriciteit niet doet wat ze hoort te doen…ze werkt, ze werkt niet, ze

Lees verder »